Wat het is

Wanneer je vastloopt tijdens het opgroeien van je kind kan het fijn zijn om ondersteuning te krijgen. Omdat je als ouders/verzorgers emotioneel betrokken bent, is het vaak moeilijk om helder zicht op de situatie te hebben. Je eigen emoties en levenservaringen staan vaak in de weg.
Tijdens de begeleiding wordt er gekeken naar zowel het kind/de jongere als naar de interactie tussen ouders/verzorgers en het kind. Zo komt er zicht op zowel het gedrag als op de interactie. De beperkingen en mogelijkheden worden duidelijk.

Haptotherapie is door de oefenvormen en de lichamelijke bewustwording een herkenbare en gemakkelijke ingang voor kinderen en jongeren om zich bewust te worden van zichzelf. Dit maakt de ontwikkelingsslag voelbaar en daardoor goed te maken.

Ik ga uit van de kracht, kansen en mogelijkheden van het kind/de jongere.

Wanneer kan het ingezet worden

Bij onvoldoende weerbaarheid, agressief gedrag (verbaal en/of fysiek), faalangst, huilbaby’s, angstige kinderen, gering gevoel van eigenwaarde/zelfvertrouwen, hechtingsproblematiek, over bewegelijkheid, passiviteit, pesten of gepest worden, begeleiding in een echtscheidingssituatie, slaapproblemen en slecht of niet luisteren.

Wat je er mee bereikt

Het kind staat stabieler in het leven en de klachten verminderen of verdwijnen. Door de ouders actief deel te laten nemen in het proces, groeien zij mee met de ontwikkeling van hun kind. Je gaat als ouder je kind en je eigen aandeel beter begrijpen. Zo kun je jouw opgroeiende kind passende begeleiding geven. Hierdoor kun je je kind meer veiligheid bieden om zich te ontwikkelen.

Neem contact op als je je zorgen maakt om je kind.

Contact
Contact