Wat het is

Misschien herken je dit. Je hebt lichamelijke klachten en er is geen medische oorzaak te vinden. Onderzoek wijst niets uit en dan….

Ons lichaam heeft een signaalfunctie. Het laat je met klachten weten dat er iets aan de hand is dat je aandacht nodig heeft.
Een deel van de klachten zonder medische oorzaak komt door emoties die niet geuit zijn. Emoties die zijn opgeslagen in je lichaam geven meestal na enige tijd lichamelijke klachten.

In de begeleiding gaan we in gesprek en doen we oefeningen. Hierdoor wordt je je meer bewust van je lichaam en gevoelens. Je ontdekt de veranderingen en je leert de signalen en klachten van je lichaam te herkennen en begrijpen. Wanneer je beter begrijpt wat je lichaam jou vertelt, leer je anders omgaan met de onderliggende emoties.

Voor wie het is

Voor iedereen die lichamelijke klachten heeft waar geen oorzaak voor te vinden is, voor kinderen, jongeren en volwassenen.
Een aantal voorbeelden uit de praktijk:
Rugpijn, hoofdpijn, oorpijn, last van je keel, hyperventilatie, hartkloppingen, benauwdheid, buikpijn, fibromyalgie, maagzweer, zeer hoge spierspanning, misselijkheid.

Wat je er mee bereikt

Je leert je klachten beter herkennen en begrijpen. Zo kun je eerder in actie komen wanneer je lichaam je laat weten dat er wat aan de hand is. Je emoties krijgen de ruimte en je klachten verminderen of verdwijnen.

Neem contact op als je dit herkend.
Je bent niet de enige.

Contact
Contact