Leertherapie

Wat het is

Leertherapie is je persoonlijk ontwikkelingsproces van student in opleiding tot therapeut.

Voor wie het is

Voor de eerstejaars en tweedejaars studenten van de vakopleiding van Synergos, de Nederlandse Vakopleiding Haptonomie.

Wat je er mee bereikt

Je krijgt meer inzicht in je eigen manier van denken, voelen en doen. Als haptotherapeut ben je zelf het belangrijkste middel dat je inzet tijdens je werk. Weet hebben van je eigenheid, je kwaliteiten, je valkuilen en gevoeligheden helpen je om je eigen stijl te ontwikkelen en te leren vertrouwen op wat je denkt, voelt en kunt. Het doorwerken van je eigen proces is daarom van essentieel belang in je ontwikkeling tot therapeut.

Ondertussen ervaar je ook hoe het is om zelf de hulpvrager/cliënt te zijn. Dit maakt dat je straks, als therapeut, beter begrijpt hoe het voelt om in die andere stoel te zitten.

Supervisie

Wat het is

Supervisie is een begeleide leersituatie gericht op je leren en werken in een praktijksituatie. Het gaat daarbij vooral om de koppeling van wat je hebt geleerd naar je manier van werken. De supervisie richt zich op het integreren van je denken, voelen en handelen in je werk als therapeut in interactie met je cliënt.

Voor wie het is

Voor studenten die in hun supervisieperiode zitten van de vakopleiding van Synergos, de Nederlandse Vakopleiding Haptonomie.

Wat je er mee bereikt

Je leert nog meer reflecteren op je eigen functioneren.
Je krijgt verdieping in en variatie op, je eigen werkwijze.

Wat het kost

De kosten voor leertherapie en supervisie kun je opvragen bij de praktijk. Deze zijn afhankelijk van de begeleidingsvorm, de locatie, het aantal personen en of er een (proef)cliënt aanwezig is.

Mijn wijze van begeleiden

Ik richt me op mogelijkheden en kwaliteiten. Ik reflecteer je helder en met humor, jouw valkuilen en gevoeligheden. Ik heb een supergaaf vak en vind het heel leuk om deze kennis te delen en over te dragen aan toekomstige collega’s.

Neem contact op als je student van Synergos bent. Ik begeleid je met veel plezier.

Contact
Contact